Rafizi Ramli ‘meroyan’ di twitter

PANDAN, 6 Julai:  Akibat tidak tahan dimaki di twitter oleh penyokong sendiri kerana mengkritrik Pakatan Harapan, Rafizi Ramli atau lebih dikenali sebagai Lapuiji meroyan di Twitter dengan melakukan bebeberapa siri kicauan.

 

Rafizi mula meroyan dengan  berkicau melalui dwi bahasa mensasarkan penyokong PH berketurunan Cina dan India yang memakinya di Twitter.

Walau bagaimanapun, kicauan berbaur rasis itu dibalas dengan kritikan oleh penyokong beliau.

 

“Tidak perlu kata begitu YB. Marilah kita fahamkan mereka  isu terbabit dengan lebih lagi. Lagipun, mereka sentiasa dengan kita bila kita memerlukannya”  – Rajpow.

“Kenapa petik Cina dan India sekarang? Saya tidak percaya  hanya orang Cina dan India sahaja yang tunjuk tidak puas hati. Saya setuju dengan kata anda bahawa bekas PM (Najib Razak) wajar dilayan dengan baik. Tetapi, saya tidak setuju anda mensasarkan pengkritik melalui kaum mereka” – Ckcy

“Peringatan sopan: Sebelum pilihanraya , kita semua adalah rakyat Malaysia. Selepas pilihanraya, balik semula merujuk kepada kaum? Kebenarannya adalah Malaysia baru, tetapi set minda yang lama” . – Kenneth Lim

Tidak puas hati, Lapuiji kemudian melakukan siri kicauan  dengan memetik kicauan beberapa penyokong yang memaki beliau, secara literal.

Tidak cukup dengan itu, Lapuiji mendabik dada mengatakan beliau tidak takut dimaki malah beliau adalah berani kerana sudah masuk ke dalam lokap dan dijatuhkan hukuman penjara.

Lapuiji memakai baju lokap sambil digari – Gambar dari Facebook

Menurut sumber yang enggan dinyatakan, Lapuiji memang mempunyai rekod menaikkan kicauan mereka yang memaki beliau kerana Lapuiji memiliki sindrom ‘sotongism‘, iaitu suatu penyakit mudah terasa punggung (butthurt).

Malah pada 2016, TTKM pernah menganugerahkan Lapuiji dengan Anugerah Politaikus Butthurt kerana menjadi juara memblock netizen. -TTKM-

p/s: TTKM mendapati berkurangnya penyokong berbangsa Melayu memaki Lapuiji adalah kerana mereka telah diblock oleh Lapuiji di Twitter mahupun di Facebook. Ini memang sudah diketahui umum di media sosial.

 LIKE us on FACEBOOKPosting terkini:

Ada lagi berita menarik:

Exit mobile version