“Kalau dia gelar saya lembu, dia bapak lembu!”

Kalau aku dikatanya lembu, jadi dialah bapak lembu.” kata seorang siswazah UIAM, Huda Ramli, menempelak pensyarah beliau sendiri, Xifu Naser.

Huda Ramli, dua dari kanan sewaktu duduk bantah di kementerian pendidikan semalam.

Abdul Naser Tun Abdul Rahman atau lebih dikenali sebagai Xifu Naser, seorang pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia,(UIAM) terdahulu telah menggelar para pelajar yang berdemonstrasi sebagai ‘lemboo protes demo’ pada  satu hantaran yang dinaikkan di facebook beliau pagi tadi.

Berikut merupakan kenyataan penuh Huda Ramli :

Bangun dikejutkan dengan status Xifu Naser yang menggelarkan kami lemboo. Dan pensyarah ni adalah insan kedua yang spark aku jadi kritikal tak pilih bulu selepas Maszlee dan subjek yang diajarnya dulu adalah CRITICAL THINKING. Kalau aku dikatanya lembu, jadi dialah bapak lembu.

Malas nak cakap panjang… Critical dengan orang lain tak pe, dengan kawan sendiri semua jadi halal dan mulia. Sejak bila Maszlee tu sama dengan autonomi? Kalau ini pun tak boleh nak bezakan, don’t bullshit us with philosophical autonomy.

Runtuh hormat aku dan hari ni terbuka hijab pensyarah yang aku ingat kritikal, laa tak ada lah kritikal mana pun. Dengan kawan sendiri barai habis kritikal tu.

Let me clear the air. Aku ni anak murid dia, belajar critical thinking subject. To be exact, aku ambil subject tu masa aku tahun 2 di uia pj. Ni insan kedua yang spark aku jadi manusia kritikal tak pilih bulu selepas maszlee.

Berani dia kata aku lembu? So dulu yang dia ajar aku critical thinking proses penglembuan dia lah? 

Kawan2, ni dulu manusia yang buat aku jadi lembu.

Shame on you Xifu. Just because he’s your dear friend, whatever he does is right. Don’t equate Maszlee with AUTONOMY because those are never the same. You taught me how to detect fallacy, now it’s time for you to sit down yourself and reopen the book.

Since when we have two different version of autonomy? UIA will nevertheless enjoy a lot of benefit if Maszlee become president, but what about afterwords? The same old cycle will repeat as long as political appointment is never stopped. I thought you are different, but you have proven yourself that you are worse than Maszlee.

Not just even worse, but more idiot than him because you equate Maszlee and autonomy. Talk about philosophical autonomy, yeah as long as power within your comrades hand, everything is inherently good. No need to critical assessment. Nice one sir.

-Huda Ramli.

-TTKM-



LIKE us on FACEBOOK



Posting terkini:

Ada lagi berita menarik: