(video) MAIN PS4 DI PEJABAT KERAJAAN, SYED SADDIQ DIKECAM NETIZEN.

Putrajaya, 2 OKT: Menteri belia dan sukan, Syed Saddiq dikecam netizen gara-gara bermain permainan video bola sepak FIFA 19 di pejabat beliau menentang pasukan JoHaRa Pagi Era semalam.

View this post on Instagram

Memang emosi betul masing-masing main FIFA 19 weh ! Hahahaha sekarang team YB @syedsaddiq tgh lead

A post shared by ERA – Muzik Hit Terbaik (@era.je) on

Perlawanan tersebut disiarkan secara langsung melalui laman facebook Era selama 40 minit.

Komen netizen mengecam Syed Saddiq:

Siti Aisyah Menteri, Nak main game tak ada masalah. Tapi office tu premis kerajaan. Bukan tempat awak bawak masuk kawan kawan main game. Kalau setakat nak main game dan berdebat, tolong letak jawatan.

Mohamad Jasnizam Aku Pon gamer tapi tak suka la menteri perangai camni..kerja buat Cara kerja Nak main games balik rumah la. Ni tak abis nak bergaul dengan Artis Dan keluar masuk media yg ntah apa apa.. Failed la budak ni.. Kj better lagi Dari dia.

Fakhrul Razi Gaji 60K sebulan, tapi takde keje, makan gaji buta. Tau salahkan org lain, main game kat office, tak menunjukkan contoh yg baik kepada pekerja bawah dia..
LTK gaji 175K sebulan, mcm2 staff, pemain dan idea yg dia kena buat, menteri ni pertikaikan.Aku rela duit aku pi bayar gaji LTK dari bayar gaji budak menteri yg makan gaji buta ni.. Celaka

Rahman Abdullah II ATGNA nak solat sunat dia tutup lampu pejabat dulu, sebab solat sunat tu hak peribadi, elektrik harta awam.

Iskandar Firdaus Iskandar Ton Ni kalau najib yg main ps4,setahun jibby sama keturunan kene maki dengan mahacai tomato

Awgku Awgmu Ni dulu kalau KJ la yg buat mcm ni mmg 10tahun jd modal pembangkang serta mahacai. Tgk bro ni buat relax je mahacai lagi sanjung nampak.

Dila Fadzrey Gaji coach mahal dia komplen, gaji dia rakyat bayar mahal2 semata2 nak puaskan nafsu game dia je kahkah tepuk la cai.

Jebat Mohammad natijah bila ko angkat bebudak ribena jadi menteri..sebab tu la mahacai ni dari golongan dak2 wechat.

Ahmad Firdaus Rakyat byr gaji supaya buat kerja..nk main game itu ko punye pasal la sadik…tpi jgn gunakan letrik dan segala kemudahan kerja ko utk ko main game..ni la masalahnya amik budak pramatang jadi menteri..bangang😑

Main game sempena Hari Sukan Negara

Menurut laman facebook Era, perlawanan yang menggunakan konsol PS4 itu diadakan ketika waktu makan tengah hari sempena Hari Sukan Negara, dijemput sendiri oleh Syed Saddiq melalui akaun twitter beliau.

ERA FM (1).jpg

Poster di akaun instagram Era menunjukkan perlawanan permainan video itu ditaja oleh Kementerian Belia dan Sukan, Gamesbond dan Era. -TTKM-

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.