Kes tuduhan cabul : Ini pesanan Leman Raja Lawak kepada facebookers.

Oleh : Sulaiman Ibrahim

Pesanan khas kepada rakan2 fb sy..
Seandainya anda bergaul, membantu atau mempunyai musuh tertentu, sila berhati2 terutama pada wanita yang ada kepentingan untuk dirinya..
Takut dibuat pertuduhan cabul keatas anda….

Bila ada pertuduhan, polis akan panggil dan memberikan keterangan. Kemudian kamu akan direman atau dilepaskan atas jaminan polis dan dipanggil ke mahkamah untuk dibicarakan dengan membayar wang jaminan yg ditetapkan kepada mahkamah

sasaran utama kebanyakan pada golongan yg ada nama, ahli perniagaan, ahli politik dan dendam peribadi termasuk keluarga..
Soal bersalah atau tidak perkara no dua untuk diri mereka, yg penting golongan ini berpuas hati dengan apa yg mereka lakukan supaya masyarakat memandang serong terhadap yg dituduh.

Di mahkamah tadi, ada seorang tertuduh, beliau dapat pertuduhan kes cabul dari adik sendiri oleh kerana perebutan tanah pusaka…tanah punya pasal sanggup kenakan abg kandung sendiri…

Ada sorang lagi , anaknya sendiri buat report terhadap ayahnya kerana ayahnya sering memarahi remaja tersebut sebab keluar dengan lelaki hingga lewat malam.

Semoga Allah sentiasa membantu perjalanan hidup kita yang penuh pancaroba..

Sy dah kena….
Harap sahabat semua berhati2 – Buletin TTKM –


Tulisan ini adalah pandangan peribadi penulis dan tidak semestinya mewakili pendirian Buletin TTKM – Editor.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.