Video YB Baru Bian korek hidung tular.

 

Dewan Rakyat 14 Okt : Ketika pembentangan belanjawan 2020 di dewan rakyat jumaat lepas, menteri kerja raya, Baru Bian didapati mengorek hidungnya beberapa kali pada video yang disiarkan secara langsung di telivisyen oleh RTM. Video tersebut kini tular di media sosial.

Ahli parlimen PKR Selangau itu dilihat melakukan aktiviti itu pada dua sesi.

Pada sesi yang pertama ‘melombong’, beliau yang diihat duduk di belakang menteri kewangan, Lim Guan Eng yang sibuk membentangkan belanjawan, mengorek hidungnya menggunakan jari telunjuk kanan sebanya dua kali yang setelah itu menggentel-gentelkannya di jari.

 

Pada sesi ‘melombong’ kedua pula, beliau dilihat menggunakan kedua-dua jari telunjuk kanan dan kiri bagi mengeluarkan ‘bijih’ pada lubang hidung sebelah kanannya.

Berikut merupakan antara komen lucu dari netizen:

Shahira Ra Kotoran apa kah ini hahahha nk korek balik umh ler hahaha

Mazin Lurza Peeeerghh…sesuatu yg sangat luarbiasa dlm pembentangan bajet malaysia…ini sgt rare ini

Park Sue Nasib baik dia x masuk dlm mulut lps korek😂

Zaidi Salleh Ko dah tau duduk belakang menteri yg tengah bentang belanjawan tu… Please behave la…

MIk Abdullah Menteri dibelakang bekerja keras buat pelombongan utk Support menteri kewayangan nanti nak buat bajet tambahan dengan guna hasil jualan pelombongan tu hahaha

Shah MY Sy harap beliau tidak terlepas dari cukai dari hasil perlombongan yg beliau dapat.

Altas Syed Xcukup Satu tangan dua² belah dye pkai klau Kat umah silap² kaki pon dye pkai korek bijih..🤣🤣🤣🤣🤣

Syah Sue sapa la yg bernasib malang akan bersalam dgn dia kikikiki

Norliza Abd Ghani Patutnya baling je hasil bijih lombong tu kat orang depan tu 😅😅😅

Zizie Adriana Azie Azman nah Ada video nye sekali DIA pusing mcm gasingg daaa🤣🤣😂😂

Pada perkembangan yang sama, watak fiksyen pembaca berita parodi,  Mia Jalipah, membuat laporan khas mengenai hal memalukan ini.  Video tersebut tular di media sosial sejak Sabtu lalu dan kini mendapat lebih 2200 perkongsian.

Tahun lepas, video ketua pemuda UMNO, Asyraf Wajdadi melakukan aktiviti yang sama sewaktu sidang dewan rakyat turut tular di media sosial. – Buletin TTKM-

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.