Pelanggan sah covid-19: A-Saloon di Melawati Mall ditutup.

Melawati, 11 Mac: Pusat salun rambut, A-Saloon di Melawati Mall memaklumkan seorang pelanggannya yang melawat outlet berkenaan pada 2 Mac sah dijangkiti Covid-19.

Dalam satu kenyataan yang dinaikkan di laman facebooknya, pihak pengurusan A-Saloon berkata operasi di outlet tersebut telah digantung sejurus selepas pemberitahuan kes itu pada 10 Mac 2020.

Menurut kenyataan itu lagi,  langkah-langkah segera sedang diambil bersama dengan pasukan operasi Melawati Mall untuk membersihkan dan membersihkan outlet serta semua peralatan  dalam outlet dan menekankan semua cawangan lain tidak terjejas ekoran insiden berkenaan dan terus beroperasi seperti biasa.

Berikut merupakan kenyataan penuh:

10hb Mac 2020

PENGUMUMAN

Pelanggan yang dihormati,

Seorang pelanggan melawat outlet A-Saloon di Melawati Mall pada 2 Mac 2020 dan berkata pelanggan telah disahkan telah dijangkiti COVID-19.

Operasi di outlet Melawati Mall kami telah digantung sejurus selepas pemberitahuan kes itu pada 10 Mac 2020. Langkah-langkah segera sedang diambil bersama dengan pasukan operasi Melawati Mall untuk membersihkan dan membersihkan outlet serta semua peralatan kami dalam outlet.

Harap maklum bahawa kami juga bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa kesihatan untuk mengambil semua langkah berjaga-jaga dan langkah yang perlu, yang termasuk menghantar kakitangan kami untuk pemeriksaan di kemudahan kesihatan yang ditetapkan.

Kami menghargai semua sokongan dan hasrat yang kami terima setakat ini dari pelanggan setia dan penyokong kami. Untuk melayani anda dengan lebih baik pada masa akan datang, outlet Melawati Mall kami akan tetap ditutup sehingga semua masalah kuarantin telah diselesaikan. 

Semua cawangan lain kami tidak akan terjejas oleh insiden tunggal ini dan perniagaan di semua cawangan lain kami akan terus beroperasi seperti biasa.

Terima kasih.

Dari Pengurusan A-Saloon

Sementara itu, Melawati Mall dalam satu kenyataan di halaman Facebooknya turut memaklumkan mengenai insiden tersebut.

Menurut pusat beli belah itu, pembersihan dan sanitasi dilakukan secara mendalam dan menyeluruh di premis penyewa serta kawasan umum di sekeliling akan dijalankan mengikut garis panduan daripada pihak berkuasa kesihatan.

Setakat semalam, 129 kes positif covid-19 direkodkan di Malaysia. Sehingga kini, Kementerian Kesihatan tidak mendedahkan keberadaan pesakit sebelum didapati positif walaupun terdapat desakan dari pelbagai pihak supaya KKM lebih telus. – Buletin TTKM-

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.