Sirim sahkan seorang pekerjanya positif Covid-19

Shah Alam, 11 Mac : SIRIM Berhad mengesahkan seorang pekerjanya telah didapati positif Covid-19.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di laman facebooknya hari ini, SIRIM berkata pekerja tersebut yang bekerja di ibu pejabatnya dekat sini, disahkan positif jangkitan tersebut semalam.

Pekerja yang berhubung rapat dengan petugas yang dijangkiti itu juga telah menjalani ujian pengimbas seperti yang digariskan oleh Kementerian Kesihatan dan telah melakukan kuarantin diri sendiri untuk selama 14 hari selain kawasan yang terjejas telah melalui proses sanitasi.

“Kawasan yang terjejas itu dan perkarangan awam telah melalui sanitasi. Kami juga mengambil langkah tambahan seperti menyediakan ubat pencuci tangan di kawasan awam dalam persekitaran bangunan Sirim di sini dan di pejabat-pejabat Sirim negeri.

“Semua pelawat dikehendaki melalui ujian pengimbas di semua tempat masuk serta kerap menjaga kebersihan dan menjauhi kawasan sesak trafik dan kawasan awam setiap hari,” 

Meskipun pejabat Sirim di tempat lain belum lagi terjejas, syarikat telah mengambil langkah proaktif dengan mengambil langkah berjaga-jaga.

“Kami akan terus kekal berhati-hati dengan ancaman Covid-19 serta mengambil langkah perlu bagi menjaga kepentingan petugas, pelanggan dan pemegang saham kami,” 

Setakat semalam, 129 kes positif covid-19 dicatatkan di Malaysia – Buletin TTKM

 

 

Kenyataan SIRIM. LIKE us on FACEBOOKPosting terkini:

Ada lagi berita menarik: