May 18, 2021

Buletin TTKM

BERSANDAR FAKTA, BERCORAK SANTAI

Tiga pertuduhan AMLA terhadap Betty Chew, isteri Lim Guan Eng.

Tangkap layar sidang media Betty Chew kredit DAP Penang. Betty dilihat memeluk suaminya dan kemudian mengelap matanya dengan pelitup muka.

 

(Gambar: Tangkap layar sidang media Betty Chew kredit DAP Penang. Selesai sidang medianya, Betty dilihat memeluk suaminya, Lim Guan Eng dan kemudian mengelap matanya dengan pelitup muka.)

Kesalahan pertuduhan pertama: Melibatkan diri dalam pengubahan wang h@ram, iaitu menerima wang berjumlah RM87,009.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a1
Kesalahan pertuduhan kedua: Menerima wang berjumlah RM180,000.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a2
Kesalahan pertuduhan ketiga: Menerima wang berjumlah RM105,000.00 yang merupakan hasil daripada aktiviti h@ram daripada syarikat Excel Property Management & Consultancy Sdn. Bhd. yang telah dimasukkan ke dalam akaun Public Bank Berhad miliknya.

a3

RSS
Follow by Email
%d bloggers like this: