Laman fb PM diserang netizen, kecewa HSR KL-Singapura dibatalkan

Kuala Lumpur, 1 Jan: Rata-rata warga net tidak menyambut baik pengumuman pembatalan projek keretapi laju KL-Singapura.

Menurut laporan The Edge Markets, Malaysia dilaporkan terpaksa membayar pampasan RM300 juta kepada Singapura ekoran pembatalan projek infrastruktur mega tersebut.

Pemerhatian Buletin TTKM di laman facebook perdana menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendapati hampir kesemua komen yang berjumlah lebih 1700 menyatakan kekecewaan apatah lagi berita tersebut diterima pada hari pertama tahun baru 2021.

Berikut merupakan beberapa komen netizen terpilih di laman fb tersebut:

Shahrul Reza Kadir : Abah kau bodo.. dari dulu, kini dan selamanya balaci Mahadey.

Kazar RazakUpsetting actually. The HSR can knit Singapore and KL into one giant metropolis with growth corridors in between the two countries caused by this line. Other countries in our region such as Indonesia and Thailand are already building their HSR but we cant get this thing up the ground.

Ong Ching PingIf the HSR proceed, there’s a chance to break even the cost! But now just throw 300m to the drain and benefit no one!

Jet Lim Wen JieFirst news in 2021 from you is to scrap HSR and compensate 310 million to Singapore instead of spending on Rakyat. What a beautiful news to all Malaysians.

Amsyar AnwarAboh,keluar duit kwsp sendiri punyalah susah.bayar duit penalti kat Singapore boleh pula

Ryan Khoo Chung MingVery disappointed in this decision. Govt not thinking broad enough

Fawwaz Fadzilyou are rubbish, due to cancellation our money has been use to pay compensation to SG.what are good decision.

Muhd FZKalo dah batalkan HSR jgn sesekali plan nk buat MHSR pulak di laluan yg sama. Bazir duit rakyat kpd projek yg kurang beri impak. ETS jb-kl pun akan siap hujung tahun 2021. Buat apa byk2 tren kl-jb.

Dante Syazatak serik ke asyik U turn jer..kata nak laksana,tapi batal pulak lepas tu..dan lagi sadis beri duit free kepada Singapore pulak.. bukan sikit tapi ratusan juta pulak tu..

Muhammad SyimirJanji nak teruskan sekali U-turn, apa guna berjanji kalau kerap dimungkiri

Scarlet Liangwhen this was first announced i was excited cause i had an opportunity to go back to Muar easily to connect with my extended family..guess some things are not meant to be..

Aleesha Md JazlanMalaysia akan ganti Indonesia yg lama. Org maju ke depan, Malaysia GOSTAN, GOSTAN, GOSTAN terus!!!

-Buletin TTKM-

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.