PH tolak YB ‘Beliau’ sebagai calon PRN Melaka

MELAKA, 18 Okt -- Exco Pertanian, Pembangunan Usahawan dan Industri Asas Tani Melaka Norhizam Hassan Baktee ketika ditemui Bernama di pejabatnya di Seri Negeri Ayer Keroh hari ini. --fotoBERNAMA (2018) HAK CIPTA TERPELIHARA

KENYATAAN MEDIA
MAJLIS PRESIDEN PAKATAN HARAPAN
21 Oktober 2021
SOP PILIHAN RAYA NEGERI MELAKA


Majlis Presiden Pakatan Harapan hari ini memutuskan menghantar wakil untuk bertemu serta berbincang dengan Suruhanjaya Pilihan Raya berhubung prosedur operasi standard (SOP) bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Ini bagi menyampaikan pandangan Pakatan Harapan serta memastikan prinsip demokrasi dijunjung, hak parti-parti politik bertemu pengundi tidak terjejas, dan perjalanan pilihan raya adalah adil kepada semua pihak terutama pada ketika Melaka berada di dalam Fasa 4 Pelan Pemulihan Negara.


Majlis Presiden turut bersetuju melantik sdr Adly Zahari bagi mengetuai jentera pilihan raya Pakatan Harapan Melaka bagi menghadapi PRN Melaka.


Dalam isu empat bekas ADUN, Pakatan Harapan telah menerima pandangan semua pihak yang tegas tentang perkara ini.

Perlu ditekankan kepentingan rakyat adalah lebih penting daripada mana-mana individu. Oleh kerana mereka bukan ahli mana-mana parti komponen Pakatan Harapan, maka soal pencalonan mereka dalam PRN tidak berbangkit di dalam mesyuarat hari ini.

Walau bagaimanapun, Majlis Presiden turut memutuskan bahawa Datuk Norhizam Hassan Baktee tidak akan dijadikan calon Pakatan Harapan dalam PRN Melaka.


DS Anwar Ibrahim
Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)
Hj Mohamad Sabu
Parti Amanah Negara (AMANAH)
Lim Guan Eng
Parti Tindakan Demokratik (DAP)
DSP Madius Tangau
Pertubuhan Kinabalu Progresif Bersatu (UPKO)LIKE us on FACEBOOKPosting terkini:

Ada lagi berita menarik:

Exit mobile version