SuaraAnda: Nilai pelaburan KWSP lesap RM6 billion selepas PRU 14

h.PNG

Berikut merupakan komen terpilih likers kami di facebook page TTKM berhubung posting Pelaburan KWSP lesap RM 6 Billion selepas PRU14. Komen-komen ini tidak mewakili TTKM, tidak semestinya berfakta dan kami tidak bertanggunjawab terhadap komen-komen tersebut melainkan pemberi komen itu sendiri. :

Yusri Yusop benda ni boleh elak kalau LGE xbuat statement bangang.. Anwar pun setuju LGE patut fokus pada meyakinkan pelabur dan serah pada menteri/agensi lain untuk bongkar masalah kerajaan lama (sumber: interview anwar dengan astro awani)

Mohd Fatah Roslan “Kami xkisah kalau xdapat dividen KWSP tahun ni.. asalkan Najib jatuh.. HIDUP TUN.. !! HIDUP TUN.. !! HIDUP TUN…!!! “


Hatori Kun Macam makin parah je PH memerintah.. Tak habis2 nak salahkan kerajaan dulu.. PH tak de ilmu memerintah.. Madey dah tak relevan.. Dia dah tua, bukan macam dulu.. Ramai orang tak boleh terima kenyataan tun dah tak relevan macam dulu.. PH sekarang cuba takut2kan pelabur dengan kenyataan bodoh.. Nampak ke dieorg bagus kat situ??.. Isu tiap2 hari pasal hutang je.. Pasal rakyat tak fikir.. Harga barang tak fikir.. Yang isu hari2 dendam dengan kerajaan dulu..

Muhammad Izan yang penting KLCC ade,sepang ade,KLIA ade admin…kalo KLCC xde mane budak raver nak lepak,kalo sepang xde macam mane rakyat nak pegi keje melalui sepang circuit tros sampai ke tempat kerja..hambekkk

Faraliza Zainan Adat la..peralihan kuasa… ini semua salah kerajaan dahulu… tak kan hari ni kawin esok beranak… baru sebulan…belum 100 hari
.. 1 penggal mana boleh pulihkan semua… ini semua berita palsu, ini semua fitnah… macai pembangkang dgn fitnah berpisah tiada…bla..bla..bla..
Dah boleh hafal comment2 depa…

Hafiz Zainudin Apa nak peliknya…adat pelaburan…ada masa untung…ada masa rugi…kalau tak berani ambil risiko jangan melabur…simpan duit dalam kondo di Pavillion…di jamin selamat selagi berkuasa…😸😸😸

Asyraf Fathi Ni semua strategi kjaan le min. Dulu manifesto janji nk turun mcm2, so sementara nk tgu barang turun harga diorg turunkan le dulu jumlah pelaburan asing, turunkan nilai saham, turunkan speed limit dan plg diorg suka sekali dapat turun kan AlFadil Najibul Razak. Bercukurlah dgn senarai penurunan yg ada ni. Takdiiiirrr…

Soraya Sultan Apalah sangat dividen epf tu, Malaysia Baharu skrgkan kaya raya, tabung harapan dah cecah 75 Juta, celah gigi je dividen epf tu. Tahun depan jangan meroyan bila epf bagi dividen rendah yer 🤪🤪

Muhammad Farhan Kerajaan sekarang dengan sebelum ni berbeza.
Sebelum ni mana ada Tabung Derma.Jadi,takda masalah jika lesap 1 Trillion sekalipun.
Duit derma Tabung Harapan dah cukup memadai untuk mendapatkan semula RM 6 biion yang lesap tu. Lagipun rakyat PH kan suka menderma dan dah takda keluh kesah mengenai kenaikan harga barang.Semuanya sudah menjadi kaya raya sejak terbentuknya kerajaan baru. Hidup atuk. kahkah.

Dyon Muhammad Den Habistu nak BN memerintah balik? Lol
Cai2 terimalah hakikat rakyat dah pilih PH dgn cara yg adil langkah terbaik buat masa ni..tak puashati lu tunggu 5tahun undilah penyamun najib/BN lagi..nak tunggu korang yg perfect sangat bertanding sembang je lebih-done backup kerajaan lol

Hisyam Ismail Bahaya menteri keluarkan kenyataan tanpa fikir sentimen pelabur n effect kpd syarikat penyenaraian awam. Syarikat ni pelabur dia adalah kwsp. Duk mintak derma n dedahkan salah laku baru brapa sen dpt balik tapi jumlah kerugian hanya berapa hari dh cecah 6 bilion dlm sekelip mata. Dah2 la menteri Kewangan buat berita gempak. Fikir dl effect kpd pasaran. Nk buat siasat ape2 jgn duk canang Sgt. Buat je. Pc lebih2 effect kpd Market.. Yg Menjadi mangsa rakyat jgk

Aja Zaharudin relax la min…kerajaan PH tgh pregnant tu…thn depan beranak la dia…😂😂😂

Brahim Jusuh Sabar tuan2
Sekarang masih lagi dlm proses berjimak
Kawen arini mane bleh esok terus dpt anak

-TTKM-

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.